DE KLEUREN VAN DE KATHEDRAAL

De gotische kathedraal, dat is zonder twijfel de belangrijkste attractie van Amiens. Het is de grootste in zijn soort met dubbel zo veel volume als de Notre-Dame van Parijs.

 

De voorgevel is beroemd om zijn vele beelden en oorspronkelijk waren die beelden beschilderd. Wil je weten hoe de kathedraal er toen uitzag, kom dan naar het spektakel ‘La Cathédrale en Couleurs’.

 

De nacht valt, mensen verzamelen op het gezellige plein voor de kathedraal. En dan begint het: het spektakel in de zomer en in de maand december dat het machtige gebouw haar oorspronkelijke kleuren teruggeeft.

Elk detail van elk standbeeld wordt met een geweldige precisie weergegeven tijdens het videospektakel ‘De Kathedraal in Kleur’ op muziek en met begeleidende teksten.

 

De kathedraal, meer dan terecht UNESCO Werelderfgoed, werd in nauwelijks vijftig jaar opgetrokken, en dit verklaart de homogeniteit van de architectuur.

 

“Ik hou vooral van de reactie van de toeschouwers”, geeft Françoise Leturcq van het toeristisch kantoor van Amiens toe.

 

“En het spektakel lokt heel wat geïnteresseerden naar binnen; zij komen de volgende dag terug om nog meer verhalen binnenin de kathedraal te ontdekken”, vertelt Françoise.


Van 15 juni tot 18 september / 01 tot 31 december 2016

Het gratis spektakel duurt ongeveer drie kwartier. Kan je niet genoeg krijgen van de kathedraal?

 

Stap dan eens binnen in het toeristisch kantoor aan de voet van het bouwwerk waar je zelf op interactieve wijze de kathedraal weer helemaal tot leven kan wekken...