HET CULTURELE AMIENS

In de loop van de eeuwen heeft Amiens haar avant-garde karakter bevestigd maar is anderzijds toch gehecht gebleven aan haar befaamd patrimonium. Uit het verleden putten om te bouwen aan de toekomst, dat is haar filosofie.

 

Daar ligt de oorsprong van haar rijkdom, haar diepgang, haar originaliteit. Een stoutmoedig temperament, gekenmerkt door haar kathedraal, geklasseerd tot werelderfgoed. Deze vonk had ook de schrijver Jules Verne gevoeld. Hij die Amiens zag als zijn eigen stad zag, zijn ideale stad. Vandaag verovert de hedendaagse kunst de wijken. Tijd dus om Amiens te leren kennen en te vallen voor haar charmes.

EEN WERELDERFGOED

De goede feeën van de mensheid hebben zich over Amiens en haar omgeving ontfermd. De kathedraal Notre-Dame d’Amiens, de belforten van Lucheux, Doullens en Amiens evenals de kerk van Folleville zijn geklasseerd tot werelderfgoed.

 

Meer informatie

DE IDEALE STAD VAN JULES VERNE

Bedankt voor deze mooie reis door het leven en de dromen van Jules Verne. De ontvangst doet niet onder voor het decor en de sfeer.” 

 

Deze zinnen zijn het werk van de Didier Van Cauwelaert.

 

Meer informatie


HET HEDENDAAGSE AMIENS

Sinds de jaren zestig beleven Amiens en de hedendaagse kunst een prachtig liefdesverhaal. Een vijftiental werken zijn verspreid in verschillende wijken van de stad.

 

Meer informatie

DE ONVERMIJDELIJKE